Cine îți face curățenia de toamnă și cât te costă

429
1
Cine îți face curățenia de toamnă și cât te costă - curatenietoamna4-1379711859.jpg

Articole recomandate

Toamna aceasta tot mai multe firme specializate în domeniul curățeniei oferă diferite servicii și pachete promoționale pentru constănțenii ocupați sau fără chef de treburi casnice. De altfel, supermarket-urile oferă pentru curățenia de toamnă o gamă largă de produse pentru fiecare buzunar.

Curățenia de toamnă a devenit o regulă ce nu poate fi încălcată de nicio gospodină care se respectă. Acum nimeni nu-și mai amintește de vremurile în care hârtia de ziar curăța geamurile din casă, Tix-ul era bun pentru orice și dezinfectarea se făcea cu ajutorul clorului.

Acum, pentru constănțenii care nu au timp sau chef de treburile casnice există firme specializate în acest domeniu care oferă variate servicii. Cu ajutorul câtorva sute de lei poți scăpa de o zi de curățenie în care ar fi trebuit să ștergi mobila, să speli covoarele și să dai cu mopul prin casă. Serviciile oferite de firmele de profil sunt taxate la oră sau în funcție de dimensiunile locuinței. Astfel, costurile de curățare a unei locuințe cu o singură cameră se pot ridica la suma de 250 de lei, iar pentru apartamentele cu patru camere constănțenii pot scoate din buzunar până la 500 de lei. Cele mai multe firme calculează prețul serviciilor în funcție de câți metri pătrați are locuința, iar un metru pătrat costă în jur de 6 lei.

Firmele de profil promit să curețe pardoselile, suprafețele cu praf, geamurile să curețe cu produse specifice suprafețele de inox, aluminiu, lemn și sticlă. Totodată, ofertele includ și dezinfectarea cu aburi a grupurilor sanitare și a bucătăriilor.

Unul dintre reprezentanții unei firme de curățenie din Constanța ne-a declarat: "Noi punem la dispoziția clienților mai multe pachete de servicii. Pachetul de curățenie generală oferă curățarea geamurilor, mobilierului, parchetului, grupurilor sanitare. Avem și un pachet de întreținere care se adresează în special agenților economici cât și un pachet de curățenie după constructor în care este curățat varul, cimentul și alte materiale de acest fel. Prețurile noastre variază în funcție de locuință, în jur de 6 - 7 lei pe metrul pătrat."

În Constanța există firme specializate în spălarea covoarelor, mochetelor, păturilor și pilotelor. Ele asigură transport gratuit, iar comenzile sunt onorate în 24 - 48 de ore. Constănțenii trebuie să scoată din buzunar pentru un astfel de serviciu în jur de 5 - 6 lei pe metru pătrat.

Curățenie, în regie proprie

Pentru cei care au plăcerea și timpul necesar de a se ocupa singuri de curățenia de toamnă sau pentru cei care nu își permit să angajeze o firmă, supermarket-urile pun la dispoziție o multitudine de produse pentru curățenie. În magazine găsim șampon soluție pentru covoare la prețul de 12 lei, prețul produselor de curățare a lemnului variază de la 8 lei până la 16 lei, iar prețul produselor de curățare a geamurilor se situează la suma de 9 lei. Produsele de dezinfectare a grupurilor sanitare și a bucătăriilor au un preț mai ridicat, între 15 și 20 de lei.

În această toamnă există o solu-ție pentru fiecare, atât pentru cei care au un program încărcat cât și pentru cei care nu dispun de mulți bani.

Mădălina DOBRE

Comentează știrea

Ana
29 septembrie 2013
.

Bravo

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce dureri ne pândesc toamna
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Încep târgurile de toamnă la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4801 secunde