Cine are dreptul la bilet de tratament balnear subvenționat

666
Cine are dreptul  la bilet de tratament balnear subvenționat - cinearedreptul-1452186485.jpg

Articole de la același autor

Actul normativ stabilește că pot beneficia de tratament balnear pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate pe baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Naționale de Pensii Publice și al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI și MApN). Cererile se depun la Casa Județeană de Pensii. Durata unui sejur este de 16 zile, iar cea a tratamentului propriu-zis este de 12 zile.

Pensionarii constănțeni care doresc să se relaxeze și să se trateze la stațiune se pot adresa Casei Județene de Pensii. În perioada următoare, Casa Națională de Pensii Publice Constanța va anunța câte bilete de tratament vor fi acordate pentru județul nostru în anul 2016, urmând ca pensionarii să depună la sediul instituției cererile de înscriere pentru locurile disponibile.

Începând cu anul 2013, contribuția pentru un bilet de tratament este de 50 la sută din pensia brută. În cazul pensionarilor care lucrează, este necesar a se prezenta și adeverința cu venitul brut pe luna anterioară plecării la stațiune, iar plata va fi de 50 la sută din venitul cumulat (pensia brută + salariul brut). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0627 secunde