Centrul Medical "Pozimed" face testări pentru HIV și hepatită

315

Articole de la același autor

În perioada 18-25 noiembrie, se sărbătorește Săptămâna Europeană a Testării HIV și hepatitei la Centrul Medical "Pozimed".

"Acest eveniment a fost inițiat în 2013 de către Asociația «HIV in Europe», cu scopul de a atrage atenția asupra infecției cu HIV și hepatite, dar și de a reduce numărul cazurilor de diagnostic tardive. Virusul HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) atacă sistemul imunitar și slăbește abilitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a altor boli, cum este cancerul. SIDA (Sindromul Imunodeficienței Umane Dobândite) este stadiul final al infecției cu HIV. Nu există în prezent tratament împotriva virusului HIV, dar sunt tratamente care facilitează simptomele și ușurează viața persoanelor afectate de această boală. Aceasta se transmite prin contact cu sânge, fluide genitale și lapte matern. Principalele căi de transmitere a infecției sunt prin contact sexual neprotejat și prin utilizarea dispozitivelor de injectare", au precizat specialiștii "Pozimed".

Testările se fac plătind doar 70 lei. Nu uitați: programul de recoltare este până la ora 16.00. Pentru mai multe informații, sunați la numărul de telefon 0341.998. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3891 secunde