Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol, vizitat de reprezentanți OMS

386

Articole de la același autor

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol a primit, săptămâna aceasta, vizita reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Aceștia au venit la Constanța în urma implementării programului "Instituții rezidențiale pentru adulții cu dizabilități psihice din Regiunea Europeană" și a vizat calitatea îngrijirilor de care beneficiază persoanele adulte cu dizabilități intelectuale protejate în această instituție rezidențială. 


Bazele colaborării dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța și OMS au fost puse în urmă cu doi ani prin intermediul unui proiect al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. De altfel, la finele anului anterior, 15 specialiști din cadrul CRRN Techirghiol au participat la un curs de informare pe această temă organizat de OMS. 


Cu această ocazie, directorul executiv al DGASPC Constanța, Anca Ghițulescu a declarat că un prim pas important în îmbunătățirea serviciilor acordate persoanelor cu dizabilități este reprezentat de implementarea programului de interes național "Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități", dar și crearea unei rețele de asistenți personali profesioniști care să acorde îngrijiri la domiciliu persoanelor adulte cu handicap grav și accentuat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde