Centru de prelucrare lapte, închis de inspectorii sanitar-veterinari

341
Centru de prelucrare lapte, închis de inspectorii sanitar-veterinari - centrudeprelucrarelapte-1488820603.jpg

Articole de la același autor

Un centru de prelucrare lapte din județul Constanța a fost închis de inspectorii sanitar-veterinari la începutul lunii martie, din cauza neregulilor de igienă depistate. Astfel, în doar cinci zile, au fost verificate 68 de obiective. Printre acestea se numără o unitate tip fast-food, o cantină, 11 super sau hipermarketuri, 11 laboratoare de cofetărie-patiserie, cinci depozite alimentare, două magazine alimentare, patru carmangerii, o unitate de produse din pescuit, cinci brutării, o fabrică de vin și o fabrică de bere.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la condițiile necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei și a fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru un centru prelucrare lapte", a explicat directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste patru tone de carne și produse din carne, mai mult de 1.200 de kg de produse lactate, jumătate de tonă de pește și sute de cofraje cu ouă. Valoarea acestora depășește 62.000 de lei. "Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai adăugat șeful DSV Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4949 secunde