Ce trebuie să facem de sărbătoarea Triodului

240

Articole de la același autor

Sâmbătă, 27 ianuarie, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent la mănăstirea "Sfântul Ierarh Bretanion", din apropierea localității 23 August, unde va săvârși Sfânta Liturghie. Apoi, de la ora 11.00, el va oficia slujba parastasului pentru Cecilia Lungu, unul dintre ctitori, la 40 de zile de la deces. Precizăm că Cecilia Lungu este cea care a donat terenul pe care s-a construit așezământul monahal.

Duminică, 28 ianuarie, când Biserica Ortodoxă marchează începutul Triodului, începând cu ora 8.45, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, apoi, de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfânta Muceniță Filofteia" din Constanța (șoseaua Mangaliei,

nr. 80 A, Cartierul Km. 4).

Pentru cititori, Triodul reprezintă o perioadă calendaristică de zece săptămâni, ce începe cu Duminica Vameșului și Fariseului (anul acesta în data de 28 ianuarie) și se termină în noaptea dinaintea Duminicii Învierii Domnului (7 aprilie).

În acest timp, creștinii sunt îndemnați de Biserică să se întoarcă mai mult înspre viața sa duhovnicească, prin post, rugăciune, smerenie, iertarea semenilor și conștientizarea propriilor greșeli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7152 secunde