Ce țepe mai trag firmele de plasare a forței de muncă

302
Ce țepe mai trag firmele de plasare a forței de muncă - tepe-1479832945.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a desfășurat, luna aceasta, campania națională de verificare a modului în care agenții de ocupare a forței de muncă respectă prevederile Legii nr.156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate. 


În acest moment, în județul Constanța, sunt înregistrați 40 de astfel de angajatori, 39 fiind deja controlați. În urma verificărilor întreprinse de către inspectorii de muncă, s-a constatat că, deși majoritatea au ca obiect principal de activitate selecția și plasarea forței de muncă, aceștia nu desfășoară activități de mediere, iar alți cinci angajatori desfășoară activități de crewing. 


La final, s-au aplicat două sancțiuni, din care o amendă în valoare de 5.000 lei, pentru nereguli legate de întocmirea contractului cadru cu partenerul străin, dar și contractele individuale de muncă ale persoanelor care au fost plasate să lucreze. "Acestea nu conțineau toate elementele legate de plata orelor suplimentare, timp de lucru și de odihnă etc.", a declarat șeful ITM, Eugen Bola. 


Obiectivele campaniei au constat în identificarea cazurilor în care agenții de ocupare a forței de muncă nu respectă prevederile Legi 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lu-crează în străinătate, republicată și ale HG nr.384/2001 modificată și completată.


Totodată, s-a urmărit diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de ocupare a forței de muncă a prevederilor legale menționate. 


Nu în ultimul rând, reprezentanții ITM au avut în vedere creșterea gradului de conștientizare a agenților de ocupare a forței de muncă și a cetățenilor români care doresc să lucreze în străinătate în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale menționate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : De unde procurăm adeverințele de vechime
Pagina a fost generata in 0.6083 secunde