Ce spune Ministerul Turismului despre voucherele de vacanță

197
Ce spune Ministerul Turismului despre voucherele de vacanță - voucherdevacanta-1519293405.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Turismului infirmă zvonurile cum că voucherele de vacanță vor fi blocate.


"În textul de lege dezbătut în Senat, se precizează clar, la art. 9 alin. (3) următoarele: «În anul 2018, instituțiile și autoritățile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizație de vacanță sau o primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr 94/2014, cu modificările și completările ulterioare»". Așadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar și din companiile în care statul este acționar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanță acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", precizează cei de la Ministerul Turismului.


Potrivi acestora, instituțiile publice stabilesc unitatea emitentă a voucherelor de vacanță printr-o procedură de achiziție publică, aleasă în funcție de valoarea totală a voucherelor de vacanță acordate salariaților, conform legislației din domeniul achizițiilor publice.


Astfel, fiecare unitate emitentă încheie contracte cu operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizați de Ministerul Turismului, care dețin structuri de primire turistice clasificate și/sau agenții de turism licențiate și care acceptă vouchere de vacanță ca modalitate de plată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde