Ce obligații au angajatorii cu salariați în șomaj tehnic

235
Ce obligații au angajatorii cu salariați în șomaj tehnic - ceobligatii-1595008432.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) le transmit angajatorilor că pot încărca pe platforma aici.gov.ro documentele necesare pentru decontarea a 41,5% din salariul de bază pe luna iunie al angajaților reveniți din șomaj tehnic. Referitor la transmiterea documentelor prin registratura electronică, susțin aceștia, asigură procesarea mai rapidă, o evidență mai bună a actelor transmise și facilitează accesul la formularele ce trebuie completate.

Suma care se decontează din bugetul asigurărilor pentru șomaj reprezintă, practic, 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificările ulterioare.

Pentru a beneficia de această măsură, angajatorii au obligația de a menține raporturile de muncă ale salariaților până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri și a situației în care încetarea contractului individual de muncă intervine din motive neimputabile angajatorului.

De asemenea, pentru decontarea de la bugetul asigurărilor pentru șomaj a cotei de 41,5% din salariu, angajatorii suportă integral contravaloarea salariilor angajaților care beneficiază de prevederile OUG 92/2020 și ulterior, începând cu data de 1 până la data de 25 a lunii următoare perioadei de raportare căreia îi sunt aferente veniturile, depun documentele prevăzute în textul ordonanței. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5664 secunde