Ce modificări aduce Legea șomajului

192

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, au intrat în vigoare o serie de modificări la Legea șomajului și la actul normativ privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale.

Printre modificări se numără faptul că nu vor beneficia de indemnizație de șomaj absolvenții care, la data solicitării dreptului, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii. Totodată, Legea șomajului prevede că absolvenții în vârstă de minim 16 ani, înregistrați la AJOFM, care se încadrează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referință. De asemenea, absolvenții cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizație de șomaj și se angajează în perioada de acordare a indemnizației, cu normă întreagă, pe perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Potrivit noilor modificări, de stimulentele amintite mai sus nu mai beneficiază următoarele categorii: absolvenții care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii doi ani, cu excepția situației în care, pentru persoanele respective, acești angajatori au încheiat contracte individuale de muncă pe perioada vacanțelor, în condițiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților, cu modificările ulterioare, indiferent dacă au beneficiat sau nu de stimulent financiar; absolvenții care în perioada cuprinsă între data absolvirii și data solicitării dreptului au fost admiși în unul dintre nivelurile de învățământ, conform prevederilor legale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Decembrie 2017
Stire din Social : Noi facilități pentru șomeri
Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4651 secunde