Ce mai trebuie pensie mare? "În curând, o să rămâi, marinar român, și fără pantaloni…"

2723
Ce mai trebuie pensie mare?

Articole de la același autor

O mare parte dintre navigatori, și mă refer aici la cei care au navigat în flota RSR, se numără, astăzi, printre pensionarii nefericiți, nedreptățiți, care abia mai fac față cheltuielilor curente. Mai ales pentru cei ce nu și-au asigurat din timp viitorul, bătrânețile sunt grele și urâte, cu multe probleme pe care nu le mai pot rezolva.

Mulți le-au promis câte-n lună și-n stele, dar nimic nu s-a făcut concret pentru această breaslă. Ce a mai rămas de făcut? Haz de necaz…

"Nu te plânge! Fă foamea cu demnitate, mândru! Strânge cureaua și rabdă. Asta cât mai ai curea, deși mi-e teamă că, în curând, o să rămâi, marinar român, și fără pantaloni… Puțini și-au făcut datoria mai mult ca tine față de patrie și față de concetățenii cei mulți și nehaliți pe vremea socialismului multilateral lăbărțat. Dacă, pe timpul albanezului din Scornicești, nu era peștele oceanic pe toate drumurile la 6-11 lei kg (în vreme ce carnea de pasăre costa 29-36 lei/kg), în România se făcea o foame ca aceea, ca în Coreea de Nord.

Acu’ ce vrei, pensie specială, medalii, parade militare, înainte-mergători, covor roșu, narghilele, dude, cireșe? Pentru ce vrei pensie de 4.000 de lei, ce să faci tu cu 3.000 de lei, 2.000 de lei nu-ți ajung? Ia de-aici 1.000 de lei și mucles! Nu ești parlamentar, ce-ți trebuie bani, ai?! Gloria nu-ți ajunge? Amin!", a transmis cu năduf Petru Dimofte, fost navigator. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde