Ce este important să știi atunci când îți achiziționezi un nou aragaz

296
Ce este important să știi atunci când îți achiziționezi un nou aragaz - 348105-1572345687.jpg

Articole recomandate

Pentru gospodine, gurmanzi,bucătari, pasionați ai gătitului și practic pentru orice personană ce preferă să gătească acasă, un aragaz care să corespundă necesităților este o necesitate.  Ca și în cazul altor electrocasnice, și aragazul a evoluat de-a lungul timpului.

Primul aragaz pe gaz a fost fabricat în 1802 de către Zachäus Winzler, dar primul a fost patentat de către James Sharp în 1826, urmând ca acesta să își deschidă o fabrică de aragaze zece ani mai târziu. Dar de atunci multe lucruri s-au shimbat, iar atunci când achiziționăm un aragaz nou trebuie să luăm în considerare mult mai multe aspecte.

În primul rând, e important să știți bugetul de care dispuneți. Un aragaz mai ieftin nu este neapărat un aragaz de o calitate mai mică. Dacă dispuneți de un card de credit și sunteți dispus, puteți face o rată în cazul în care aragazul dorit depășește prețul pe care sunteți dispus să îl oferiți. Aragazul este, în fond, o investiție de durată și este bine să cântăriți aceste decizii înainte.

Următorul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este mărimea aragazului. Acesta trebuie să se potrivească ca și mărime în spațiul în care doriți să îl așezați. Aveți posibilitatea de a încorpora aragazul în blatul din bucătărie sau a îl monta separat de acesta. Încorporarea aragazului în blatul de bucătărie este în special posibilă dacă achiziționați aragazul separat de cuptor. Acesta este un alt aspect pe care trebuie să îl luați în considerare. Aveți posibilitatea astfel să montați plita într-un anumit loc, iar cuptorul îl puteți monta într-un corp de mobilier tip soldat, la înălțimea corpului, astfel încât să nu mai fie nevoie să vă aplecați pentru a îl utiliza. Achiziționarea unui aragaz cu cuptor este, totuși, mai rentabilă. Numărul de arzătoare este și el important, în special pentru că are un impact asupra fluxului de gătire.

De asemenea, trebuie să luați în considerare tipul de alimentare pentru care optați. Există aragazele cu cuptor clasice cu ardere pe gaz, aragaze cu cuptor exclusiv cu alimentare electrică sau aragaze mixte, cu ochiuri cu ardere pe gaz, dar cu cuptor electric. În funcție de ce este mai avantajos pentru dumneavoastră sau în funcție de preferințele pe care le aveți, puteți opta pentru unul din cele trei variante.

Un alt aspect important de luat în considerare este materialul din care este fabricat exteriorul aragazului. Poate cel mai avantajos și ușor de întreținut material pe care îl puteți alege este inox-ul. Inox-ul este ușor de curățat și foarte rezistent. Țineți cont și de stilul bucătăriei dumeavoastră când alegeți materialul și culoarea aragazului, întrucât există o multitudine de variante acum pe piață.

Nu în ultimul rând, sunt importante și funcțiile pe care le are aragazul. Pentru un aragaz pe gaz, aprinderea electrică reprezintă un avantaj. Nu prea mai sunt acum aragaze ce nu au siguranță pentru gaz, dar asigurați-vă înainte de a achiziționa aragazul dacă are această funcție. Funcția "timer" este și ea foarte utilă, mai ales pentru persoanele mai ocupate.  În ceea ce privește cuptorul, acesta poate fi dotat cu rotisor sau grill.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5919 secunde