Ce drepturi au persoanele care beneficiază de serviciile de formare profesională

188
Ce drepturi au persoanele care beneficiază de serviciile de formare profesională - drepturi-1523460662.jpg

Articole de la același autor

Deseori, persoanele care beneficiază gratuit de serviciile de formare profesională se întreabă ce drepturi au ele în aceste condiții. În primul rând, au precizat reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, ei beneficiază de pregătire teoretică și practică pe toată durata cursului și au dreptul să susțină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea acestuia.

Apoi, aceștia beneficiază, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire.

Pentru traseele prevăzute mai sus, pentru care nu se eliberează abonamente, persoanele au dreptul să beneficieze de decontarea biletelor de călătorie pe mijloacele de transport în comun.

De precizat că persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire sau locuiesc la o distanță mai mare de 50 de km de aceasta au dreptul pe perioada cât participă la pregătirea profesională să beneficieze de cazare și de o sumă de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevăzut de reglementările în vigoare pentru salariații instituțiilor publice și regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8358 secunde