Ce cred românii despre pierderea de specii de animale și plante

136
Ce cred românii despre pierderea de specii de animale și plante - cecred-1392395572.jpg

Articole de la același autor

Marea majoritate a românilor își dorește o informare detaliată asupra importanței biodiversității, conform rezultatelor eurobarometrului "Atitudini față de biodiversitate", prezentat de WWF-România într-o dezbatere de specialitate. 


Pe de altă parte, declinul și pierderea de specii de animale, floră și faună, habitate și ecosisteme sunt văzute de 53% dintre cetățenii români ca o problemă foarte gravă. 


De asemenea, 86% dintre respondenți sunt întru totul de acord că bunăstarea noastră și calitatea vieții depind de natură și biodiversitate, iar în ceea ce privește măsurile concrete pe care cetățenii le așteaptă pentru protejarea biodiversității, eurobaro-metrul arată că 89% dintre cei inter-vievați își doresc o mai bună informare asupra importanței biodiversității. 


În plus, 85% dintre români consideră că este nevoie de sporirea bugetelor pentru protejarea naturii, în timp ce 74% dintre aceștia doresc recompense financiare (în sectoarele agricol, piscicol etc.) pentru conservarea naturii. 
WWF România a organizat, recent, o dezbatere cu specialiști în politici publice și conservarea naturii pe tema fondurilor europene alocate în perioada 2014 - 2020 pentru dezvoltarea capitalului natural.


Ministerul Fondurilor Europene a prezentat, la rândul său, ultima versiune a Acordului de Parteneriat pe care România îl va încheia cu forul european. WWF România este membru activ în Comitetul însărcinat cu elaborarea acestui document strategic ce trasează liniile de dezvoltare a României în perioada 2014 - 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Plante care purifică aerul
Pagina a fost generata in 0.8877 secunde