Ce beneficii pot avea întreprinderile sociale

549
Ce beneficii pot avea întreprinderile sociale - cebeneficii-1554835817.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța (AJOFM) susțin că întreprinderile sociale pot obține, deja,  atestatul de întreprindere socială. Prin intermediul acestui document, întreprinderile care activează în economia socială obțin statutul de actor al economiei sociale și pot accesa fonduri europene pentru dezvoltare, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU). 


La acest moment, pe plan local funcționează Compartimentul de economie socială care atestă întreprinderile sociale și certifică întreprinderile sociale de inserție potrivit Legii nr.219/2015 privind economia socială. 


"Întreprinderile sociale pot fi societățile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociațiile și fundațiile, casele de ajutor reciproc ale salariaților, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societățile agricole și orice alte categorii de persoane juridice care respectă, cumulativ, conform actelor legale de înființare și funcționare, definiția, principiile și criteriile economiei sociale. Actele de înființare și funcționare trebuie să conțină prevederi prin care se demonstrează faptul că activitatea desfășurată are scop social; respectă principiile economiei sociale; respectă o serie de criterii. Întreprinderile sociale de inserție pot fi întreprinderile sociale în care sunt angajate permanent, în proporție de cel puțin 30%, persoane din grupuri vulnerabile, astfel încât timpul de lucru cumulat al acestor angajați să reprezinte cel puțin 30% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților", au precizat angajații AJOFM. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Martie 2019
Stire din Social : Încep Bursele de Muncă
Pagina a fost generata in 0.7575 secunde