Ce beneficii ai dacă donezi sânge. Acțiune de donare la Mangalia

544
Ce beneficii ai dacă donezi sânge. Acțiune de donare la Mangalia - sangele-1494261431.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTS), Spitalul Municipal Mangalia și Primăria Municipiului Mangalia organizează sâmbătă, 13 mai, între orele 08:30-13:30, o acțiune de donare de sânge. 


"Sunt așteptate toate persoanele sănătoase, din localitatea Mangalia și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatita virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima etc.). 


Persoanele peste 50 ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice, care ar contraindica donarea de sânge. Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori, deoarece nevoia pacienților este mare. Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!", a declarat dr. Geandan Memet, director CRTS.


Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență, în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7818 secunde