Ce au găsit voluntarii pe plajele constănțene

436
1
Ce au găsit voluntarii pe plajele constănțene - plaja14-1321561000.jpg
Peste 45.300 de deșeuri de pet-uri, doze, ambalaje a fost captura voluntarilor care au participat timp de șase săptămâni la Campania "Coastwatch" – monitorizare costieră. Acțiunea, organizată de organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum" a mobilizat 620 de persoane, dintre care 70 de cadre didactice, 530 de elevi și 20 de părinți. Au fost "periate" 32 de sectoare de plaje, atât în județul Constanța, pe sectorul cuprins între Corbu și Mangalia, cât și în județul Tulcea, pe litoralul adiacent comunei Sf. Gheorghe.
Au fost colectate 45.369 deșeuri, cu peste 10% mai multe decât în 2010. 28.882 de deșeuri sunt plastice (66%), 8.815 deșeuri de hârtie (19%), 4.392 deșeuri de metal (10%), iar 2.264 deșeuri din sticlă (5%). Cele mai multe gunoaie au fost găsite pe plajele din Mamaia, apoi Neptun și Constanța.
"Spre deosebire de anul 2010, am înregistrat o creștere a cantității de deșeuri prezente pe plajă, fapt care ne-a confirmat, încă o dată, importanța continuării campaniilor de conștientizare pe care le desfășurăm. Suntem totodată foarte mândri de școlile cu care colaborăm și încântați de dorința lor permanentă de implicare în acțiunile noastre, cu atât mai mult cu cât unele școli nici nu se află în localitățile cu ieșire la mare. Le mulțumim pe această cale pentru responsabilitatea față de mediu și pentru ajutorul neprețuit pe care ni-l acordă de fiecare dată. Zona costieră românească are nevoie de respectul fiecăruia dintre noi, fie că suntem ecologiști, autorități locale, firme sau simpli iubitori de mare", a declarat Andreea Ionașcu, coordonator proiecte "Mare Nostrum".

Comentează știrea

ONG Mare Nostrum
18 noiembrie 2011
Deseuri numarate, nu colectate

Buna seara, Se impune o clarificare in ceea ce priveste actiunea desfasurata de noi. Mai exact, deseurile au fost numarate la propriu si nu colectate. Pe baza numarului total de deseuri identificate pe plajele constantene, a fost intocmit un raport care va fi transmis autoritatilor locale si institutiilor cu atributii in protectia mediului. Acestea urmeaza sa ia masurile necesare in ceea ce priveste colectarea gunoaielor semnalate de ONG Mare Nostrum.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Social : A început Marșul bicicliștilor
Pagina a fost generata in 0.2464 secunde