Ce acte îți trebuie ca să adopți un cățel de la Adăpostul Constanța

224
Ce acte îți trebuie ca să adopți un cățel de la Adăpostul Constanța - ceacteititrebuie-1558379412.jpg

Articole de la același autor

Orice constănțean care dorește să ia acasă un cățel din Adăpostul de pe strada Vârful cu Dor o poate face gratuit. Procedurile de adopție demarează după ce a expirat termenul de șapte zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietar. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării.


Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate. "Adopția patrupedelor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a mai multor condiții. În primul rând, trebuie prezentat un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, precum și dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor. De asemenea, doritorul are nevoie de acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini. Imediat după adopție, câinele trebuie înregistrat în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.


Aceștia reamintesc că este interzis abandonul câinilor revendicați ori adoptați în condițiile OUG nr. 155/2001 completată și modificată de Legea nr. 258/2013 și a normelor metodologice de aplicare a acestora. "Personalul serviciului va comunica în termen de cinci zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidență a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau pașaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii și numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor", mai adaugă cei de la Primăria Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0278 secunde