Ce a găsit Protecția Consumatorilor în grădinițele constănțene

679
1
Ce a găsit Protecția Consumatorilor  în grădinițele constănțene - copiigradinita-1351585237.jpg
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a declanșat, în prima jumătate a lunii octombrie, o amplă campanie de verificare a grădinițelor cu program prelungit. Comisarii au verificat modul în care se respectă prevederile legale în domeniu, privind atât educația, cât și cazarea și alimentația preșco-larilor în aceste unități.


În județul Constanța, au fost controlate peste 20 de grădinițe, iar la aproape jumătate din ele au fost depistate nereguli. "În 13 grădinițe s-au depistat neconformități. Nu este vorba despre probleme grave, dar au fost aplicate 7 amenzi și 6 avertismente. Am găsit două unități care nu aveau autorizație sanitară de funcționare", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Comisaria-tului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Dioni-sie Culețu.

Griș expirat și meniuri nesemnate

În alte două unități nu fusese încheiat contract de prestări servicii de învățământ preșcolar între conducerea grădiniței și părinți. "Era completată doar o fișă de înscriere ce nu preciza drepturile și obligațiile, tariful lunar, perioada școlarizării, dacă valoarea mesei e trecută în preț sau nu și nici condițiile de reziliere a contractului.", a mai explicat Dionisie Culețu. De asemenea, nu era specificat tariful practicat pentru serviciile de masă și nici cel aferent activității educative.

"În ce privește serviciile de cazare, noi am verificat dacă este respectată suprafața legală de 8 metri cubi pe copil. Din păcate, nu peste tot era suficient spațiu și au fost aplicate sancțiuni. Probleme au fost identificate și la câteva unități care au bloc alimentar. Comisarii au controlat varietatea meniurilor, dar și dacă acestea asigură necesarul de calorii de 1.300 pentru copiii cu vârste între 1 și trei ani și 1.800 pentru cei cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani. Cu acest prilej am depistat și șase kg de griș cu data durabilității minimale depășită. Întreaga cantitate a fost distrusă", a completat șeful CJPC. În plus, în unele unități meniurile zilnice nu erau avizate de personalul medical și conducerea grădiniței și nici nu erau scrise cantitățile nete pe porții la mâncărurile menționate. 


Comentează știrea

De veghe
30 octombrie 2012
Si alte gradinite

De ce nu vine protectie consumatorului si la gradinita din Sacele ? Sa vedeti acolo ce este: administrator care nu este administrator, bucatareasa care este altceva dar nu bucatareasa (nu cred ca are nici analize medicale macar, nici preascolarii nu au asa ceva), nu au spalatorie, mancarea este pe jumatate, dormitor cate 2 copii in pat, etc. Si cu toate acestea gradinita functioneaza cu orar prelungit de ani buni sau ca in orice loc politicul isi spune cuvantul ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2785 secunde