CAZ DE TRICHINELOZĂ, depistat la Poarta Albă!

151
CAZ DE TRICHINELOZĂ, depistat la Poarta Albă! - cazdetrichineloza-1482230092.jpg

Articole de la același autor

Peste 2.320 de probe au fost examinate în ultimele două săptămâni de medicii veterinari, pentru porcii sacrificați de constănțeni, de Crăciun. 


În urma examinărilor trichineloscopice efectuate, la un porc sacrificat pentru consum propriu într-o gospodărie din localitatea Poarta Albă, s-a depistat prezența parazituui Trichinela spp. "Ca urmare a acestui fapt și în urma reconstituirii animalului în totalitate, s-a procedat la trimiterea acestuia către o unitate specializată de neutralizare prin incinerare", explică directorul DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.


Acesta reamintește constănțenilor că sacrificarea porcilor pentru consum public se realizează numai în abatoare autorizate, unde se realizează obligatoriu și examenul trichineloscopic, carnea rezultată fiind marcată în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare.


Sacrificarea porcilor în gospodăriile populației se realizează numai pentru consum familial, examenul trichineloscopic în aceste cazuri, fiind efectuat în mod obligatoriu, de către proprietarii animalelor, în locațiile stabilite și special amenajate de către DSVSA Constanța. 


De asemenea, DSVSA Constanța recomandă populației să achiziționeze toate produsele alimentare, implicit carnea de porc și produsele cu specific tradițional, numai din unități autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar, evitând achiziționarea acestora din surse necunoscute care nu pot dovedi proveniența lor, a mai spus directorul DSV Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Noiembrie 2016
Stire din Social : Se oprește apa rece la Poarta Albă!
Pagina a fost generata in 0.4601 secunde