Căutările de zboruri spre Grecia au crescut cu 34% în ultimele două săptămâni

de Cuget Liber Joi, 09 Iulie 2020 102
Căutările de zboruri din România către Grecia au crescut cu 34% în ultimele două săptămâni, față de momentul deschiderii zborurilor spre această țară, în condițiile în care accesul turiștilor pe cale terestră este permis doar prin vama Kulata-Promachonas, conform unei analize realizată de un operator online de turism, citată de Agerpres.


"Dat fiind că, în urmă cu o săptămână, Grecia a închis 5 din cele 6 granițe terestre, iar accesul în scop turistic este permis doar prin vama Kulata - Promachonas, tot mai mulți romani preferă să călătorească cu avionul în Grecia. Spre deosebire de alți ani în care românii preferau să călătorească în Grecia preponderent pe cale terestră, anul acesta românii sunt descurajați de deciziile autorităților elene în alegerea deplasării terestre în Grecia și se orientează și spre posibilitățile de călătorie cu avionul (...) Încurajați de durata scurtă a zborurilor, de prețurile competitive din această perioadă, dar și de regulile de igienă aplicate cu strictețe de aeroporturi și de companiile aeriene, turiștii români caută opțiunile de zbor spre destinația lor de vacanță din Grecia", menționează reprezentanții Vola.ro.


Potrivit specialiștilor agenției, căutările de zboruri către Grecia au crescut cu 34% în ultimele două săptămâni, față de momentul deschiderii zborurilor spre această țară, iar prețurile încep de la 48 de euro de persoană pentru Chania - Creta, în luna august, și ajung la 180 euro de persoană pentru Salonic. Cei care optează pentru un zbor spre Atena plătesc, în medie, 120 euro pentru un zbor dus-întors.


Românii pot călători din București spre un număr de zece destinații din Grecia, iar pe lângă Atena, Salonic sau Chania-Creta, cu rute directe din București, se află și zboruri cu escală către insule celebre și populare în rândul turiștilor de pretutindeni, precum Zakynthos, Santorini, Corfu și Mykonos.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei