Cât vor plăti constănțenii, la anul, pentru taxele și impozitele locale

2027
Cât vor plăti constănțenii, la anul,  pentru taxele și impozitele locale - taxelesiimpozitele-1541340960.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a realizat proiectul pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța, începând cu anul 2019.

Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, www.primaria-constanta.ro, la rubrica Transparență decizională, la sediul instituției, situat pe bulevardul Tomis nr. 51, precum și pe site-ul SPIT, www.spit-ct.ro, sau la sediile acesteia, pe bulevardul Tomis nr. 112, pe strada Sulmona nr. 22, pe strada Nicolae Grindeanu nr. 66, pe strada Badea Cârțan nr. 3 și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C.

În forma propusă de autoritățile locale, proiectul nu prevede majorări ale impozitelor locale pentru populație. Este propusă, însă, introducerea unei taxe de emitere a avizului de oportunitate, în cuantum de 500 de lei, pentru solicitările care vizează o suprafață studiată de până la 1.000 mp, inclusiv, respectiv 500 lei plus 0,1 lei /mp pentru fiecare mp care depășește 1.000 mp, pentru solicitările care vizează o suprafață studiată de peste 1.000 mp.

"Această taxă este necesară pentru asigurarea funcționării Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, înființată prin HCL nr. 283/2016, și a remunerării membrilor externi ai acesteia, având în vedere expertiza și pregătirea profesională a acestora și a importanței avizului la nivelul municipiului Constanța", se arată în proiect.

v v v

O altă modificare vizează taxa de folosire tramă stradală datorată de către deținătorii de autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri, care a fost redefinită și reanalizată, în sensul că a fost eliminată suprataxarea transporturilor agabaritice și au fost stabilite noi categorii de tonaj în funcție de care este calculat cuantumul taxei, a fost introdusă o zonă de tranzit în municipiul Constanța, precum și tronsoane de drum din municipiu unde nu este necesară achitarea taxei pentru cei care circulă în această zonă sau utilizează tronsoanele respective cu condiția ca încărcătura să se încadreze în limitele admise stabilite de administratorul drumului.

De asemenea, SPIT propune un proiect de Hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care activează pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanța, constând în reducerea cu 60% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe terenurile aferente acestora, utilizate pentru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puțin șase luni într-un an calendaristic. Și acest document poate fi consultat online sau la sediul Primăriei Constanța și al SPIT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde