Cât lapte praf este în laptele proaspăt din magazine?

260
Cât lapte praf este în laptele proaspăt din magazine? - catlaptepraf-1428245834.jpg

Articole de la același autor

În curând, vom putea ști cât din laptele proaspăt din magazine este, de fapt, lapte praf. Este vorba despre o propunere legislativă, care prevede ca pe etichetele laptelui proaspăt pentru consum să fie specificat dacă acesta conține lapte praf și cât. Practic, avertizarea ar trebui să conțină sintagma "Conține lapte praf în proporție de … %". De asemenea, laptele proaspăt care nu conține lapte praf trebuie să aibă pe etichetă mențiunea "Nu conține lapte praf". 


În cazul în care producătorii nu se vor conforma acestor prevederi, inspectorii Autorității Sanitar-Veterinare vor putea aplica amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.


Deputații semnatari ai propunerii legislative au apreciat, în expunerea de motive, că "populația este în general păcălită prin utilizarea denumirii de lapte de vacă sau lapte autentic, deoarece nu este acel aliment care este direct obținut de la vacile de lapte. În majoritatea cazurilor, acel lapte proaspăt pentru consum este un amestec cu lapte praf, a cărui valoare nutrițională este foarte scăzută".


Potrivit unei statistici a Consiliului Concurenței, 63% din laptele pentru consum din supermarketuri și hipermarketuri este românesc, 36% fiind importat din țările Uniunii Europene (UE) și 1% din statele din afara UE. "Dacă citești pe eticheta pungilor sau cutiilor de lapte «fabricat în România», nu înseamnă că acesta provine de la vacile din România, ci doar că a fost ambalat la noi", mai susțin inițiatorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.426 secunde