Cât de sigură este România ca destinație de vacanță

181
Cât de sigură este România ca destinație de vacanță - catdesiguraesteromania-1459276359.jpg

Articole de la același autor

Nouă din zece români cred că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța. Conform unui studiu realizat de un portal de rezervări online, românii consideră destinațiile de vacanță interne ca fiind sigure și își propun ca în 2016 să se bucure mai mult de vacanțe în regiuni precum Transilvania, Bucovina sau Delta Dunării. Aceștia au declarat că vor continua să călătorească în afara țării, însă cu mai multă precauție și atenție asupra securității lor. 


60 la sută dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța în România. Cele mai populare destinații de vacanță ale anului 2016 sunt satele din Bucovina și Transilvania, unde 32 la sută dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța, litoralul Mării Negre, pentru care vor opta 29 la sută, Delta Dunării, preferată de 22 la sută dintre respondenți, precum și Valea Prahovei, spre care și-au îndreptat atenția 10 la sută dintre cei chestionați. 


Securitatea, un element important 
Deși majoritatea celor 2.300 de respondenți au declarat că nu și-au schimbat destinația de vacanță în urma atentatelor teroriste, aproape 60 la sută dintre cei care au răspuns chestionarului au declarat că de acum vor ține cont și de securitatea destinației de vacanță. Totodată, nouă din zece români consideră că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța. În topul încrederii au mai fost enumerate destinații precum Spania, Italia și Grecia, urmate de țări ca Elveția, Portugalia și Austria. 


Buget de vacanță: 150 lei zi în România și 500 lei pe zi în străinătate 
Din studiu, mai reiese faptul că românii cheltuiesc, în medie, 150 lei pe zi într-o zi de concediu într-o destinație internă, în timp ce bugetul minim de vacanță în străinătate este de trei ori mai mare și ajunge, în medie, la 150 de euro de euro pe zi de persoană. Cei mai mulți dintre respondenți au declarat că vor călători în cuplu, în familie sau cu prietenii. Doar 5 la sută dintre persoanele care au răspuns chestionarului au declarat că vor călători singuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3586 secunde