Cât de importantă este siguranța șemineului?

134
Cât de importantă este siguranța șemineului? - semineucuserpentina-1536233361.jpg

Articole recomandate

Toamna se așterne încet, încet, iar zilele devin mai scurte și cu siguranță mai reci. Ați putea spune că vine sezonul șemineelor pentru cei care știu ce înseamnă o seară rece, petrecută la focul cald al șemineului.

S-ar putea să știți deja că șemineul poate deveni un punct focal pentru dumneavoastră și invitații care vă vor păși pragul iarna aceasta. Dar, cu agitația de a va distra oaspeții, este posibil să vă fie greu sau să uitați să supravegheați focul. Ne-ar plăcea să vă amintim tuturor câteva sfaturi importante privind siguranța șemineelor și dacă vreunul dintre elementele din listă nu vă permite să vă bucurați, un nou șemineu poate fi exact ceea ce aveți nevoie.



1. Inspecția anuală

Aceasta ar trebui să fie întotdeauna numărul 1 pe listă, nu doar când aveti vreo reuniune cu prietenii, ci în orice moment al anului. Acumularea de creozot, funingine și alte reziduuri creează pericole de incendiu, iar fisurile, găurile sau coroziunea pot preveni ventilația adecvată sau pot pune sub semnul întrebării integritatea structurală a coșului.
Un inspector profesionist vă va oferi liniște și economie de bani pentru reparații costisitoare și daune.



2. Rămâneți atent cu oaspeții dvs.
Când oaspeții dvs. sosesc și focul este aprins, puțini pot fi în stare să reziste invitației lui primitoare și călduroasă. Este ușor să fii distras de pregătirea cinei și să te concentrezi asupra companiei, iar focul festiv să rămână fără supraveghere. Indiferent de tipul șemineului, că este pe lemne, peleți sau soba tip semineu, acordați-i atenția cuvenită.



3. Decorați cu grijă

Puteți să vă imaginați vatra șemineului decorată frumos? Evitați îmbrăcarea șemineului cu materiale de stofă sau cu verdeață pe margini; o simplă scânteie poate distruge decorul șemineului. Tot mobilierul ar trebui să fie la cel puțin 1 m distanță de șemineu sau mai mult, în funcție de mărimea focului pe care doriți să îl păstrați. De fapt, aproape orice decor, piesă de mobilier sau caracteristică ar trebui să fie considerată foarte combustibilă. Nu uitați să agățați fiecare ornament cu grijă.



4. Aflați ce să (nu) ardeți

Majoritatea clienților noștri au trecut de la șemineele lor tradiționale, la focare pe gaze sau electrice, ori la termoșeminee (semineu cu serpentina tip centrală).

Cu toate acestea, dacă mai ardeși lemn, amintiți-vă că singurul lemn pe care ar trebui să îl ardeți este lemnul de foc uscat. Alte lemne pot crea mai mult creozot și mai mult fum. Cel mai important este să nu aruncați vreun gunoi sau obiecte de uz casnic în șemineu.

Hârtia sau lemnul necorespunzător ard puternic și rapid, cu un risc mult mai ridicat de scântei și chiar de aer toxic din cauza substanțelor chimice găsite în materialul de ambalare.



5. Fiți atenți la stingerea focului

Un reminder simplu, dar important; la sfârșitul serii, asigurați-vă că șemineul este stins complet.
Imprăștiați resturile rămase și acoperiți-le cu cenușă. Dacă scoateți cenușa după aceea, asigurați-vă că o plasați într-un loc sigur, în aer liber și departe de alte materiale inflamabile.

 

Acestea fiind spuse, dacă aveți întrebări cu privire la menținerea șemineului existent sau dacă aveți în vedere instalarea unui nou semineu Bistrita, personalul nostru experimentat va fi mai mult decat fericit să vă ofere ajutor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Septembrie 2018
Stire din Social : Transfăgărășanul se închide
Joi, 06 Septembrie 2018
Stire din Social : FOTO. Cartierul Baba Novac, asfaltat
Pagina a fost generata in 0.967 secunde