Cât au cheltuit românii de Revelion în vacanțele din țară și din străinătate

346
Cât au cheltuit românii de Revelion în vacanțele din țară și din străinătate - cataucheltuit-1483460048.jpg

Articole de la același autor

În jur de 155.000 de români și-au petrecut Revelionul în stațiunile din țară, în creștere cu 7 la sută față de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei, cu 8 la sută mai mult comparativ cu anul precedent. 


Potrivit datelor centralizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, în străinătate au călătorit, prin intermediul agențiilor de turism, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă din acest an, aproape 10.000 de români, în creștere cu 22 la sută. Aceștia au cheltuit în afara țării, doar pentru servicii turistice, peste șase milioane euro, sumă cu 23 la sută mai mare față de cea din anul anterior. 


Chiar dacă sfârșitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice și sociale atât pe plan intern, cât și extern, acestea nu i-au mai afectat pe turiștii români la fel ca în anii anteriori, ceea ce a determinat creșterea circulației turistice în preajma sărbătorilor de iarnă. Practic, în această perioadă, s-a menținut preferința turiștilor pentru destinațiile din România, tendință care se va păstra pe tot parcursul anului 2017, pe fondul conjuncturii politice internaționale și a siguranței pe care o oferă țara noastră ca destinație de vacanță. 


În continuare, cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion se înregistrează în turismul rural. Astfel, 55.000 de turiști au preferat să-și petreacă noaptea la pensiuni, cu 5% mai mult față de anul trecut.


Creșteri s-au înregistrat și în zonele montane, unde 38.000 de persoane au optat să-și petreacă vacanța de Revelion la munte, în creștere cu 5% față de anul trecut. Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe ale României au plătit peste 35.000 de persoane, în creștere cu aproximativ 16% față de anul anterior. 


Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Brașov, Păltiniș, Rânca, Straja, Călimănești, Felix și zonele tradiționale rurale Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina. 


La rândul lor, românii care au ales să își petreacă vacanța de sărbători în străinătate au avut de ales între destinații de schi și sporturi de iarnă, pachete turistice de tip city-break în orașe europene și destinații exotice îndepărtate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3495 secunde