Cât a fost ultimul câștig mediu net al românilor

115

Articole de la același autor

Câștigul salarial mediu nominal net a fost 3.082 lei în luna septembrie a acestui an, în creștere față de luna precedentă cu 38 lei (1,2%), iar valorile cele mai mari s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (inclusiv activități de servicii informatice) (7108 lei), potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică.
La polul opus, cele mai mici venituri salariale medii nete au fost înregistrate în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.762 lei).
Câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5041 lei, cu 60 lei (1,2%) mai mare decât în luna august 2019. Pe de altă parte, comparativ cu luna septembrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,7%.
"În luna septembrie 2019, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna august 2019 ca urmare a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanțe deosebite sau pentru "Ziua petrolistului"), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte), cât și disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, din unele activități economice", precizează INS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3108 secunde