Casa de Pensii primește cereri pentru biletele de tratament

224
Casa de Pensii primește cereri pentru biletele de tratament - casadepensiighisee4-1580764456.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța au început să preia, de două săptămâni, cererile pentru biletele de odihnă și tratament aferente anului în curs. Până la acest moment, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Kristina Mutiș, și-au depus dosarele 835 de persoane. Anul acesta, biletele pentru tratament sunt acordate ținându-se cont de un punctaj în care se ia în calcul și dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu de  bilete în ultimii doi ani. Drept urmare, pensionarii constănțeni care nu au primit bilete de tratament în 2018 și 2019 primesc zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu mai primesc nici un punct.


Contribuția suportată de către persoanele de vârsta a treia este de 50% din valoarea totală a pensiei. În cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. 


În caz contrar, biletul se achită integral. De precizat că biletele de tratament care li se atribuie anual persoanelor vârstnice eliberate pot fi anulate cu restituirea integrală a contribuției în mai multe situații. În primul rând, acest lucru se poate face atunci când titularul nu se poate prezenta în stațiunea înscrisă pe bilet la data începerii seriei, din motive familiale (deces etc), juridice, calamități sau urgențe medicale atestate cu documente (ale titularului sau membrilor de familie). Biletul mai poate fi anulat și atunci când din motive personale, se renunță la el, cu anunțarea prealabilă a Casei Județene de Pensii cu cel puțin șapte zile calendaristice înainte de data începerii seriei înscrisă în biletul de tratament.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Ianuarie 2020
Stire din Social : Dispar ghișeele Caselor de Pensii?
Pagina a fost generata in 1.7678 secunde