Casa de Pensii Constanța a acordat peste 2.100 de ajutoare de deces

288
Casa de Pensii Constanța a acordat peste 2.100 de ajutoare de deces - ajutoarededeces-1589989637.jpg

Articole de la același autor

Până la acest moment, Casa Județeană de Pensii (CJP) Constanța a acordat un număr de 2.186 de ajutoare de deces, cele mai multe fiind înregistrate în lunile februarie și martie. Reamintim că rudele celor care au trecut în lumea celor drepți încasează, de la începutul acestui an, suma de 5.429 lei. În ceea ce privește procedura de obținere a ajutorului de înmormântare pentru angajați, aceasta este identică cu cea pentru obținerea ajutorului de deces pentru pensionari. Astfel, în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană, care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care, după caz, poate fi soț supraviețuitor, copil, părinte, tutore, curator sau, în lipsa acestora, orice persoană care face această dovadă (cu factură de sicriu, factură pânză).

Cererile de acordare a ajutorului de deces, atât pentru pensionari, cât și pentru angajați, se pot depune de luni până vineri, la ghișeul 6, de la parterul CJP Constanța.

Actele necesare sunt următoarele: cerere tip și declarație privind protecția datelor, formulare care se pot achiziționa de la xeroxul din incintă sau pot fi descărcate de pe site-ul CJP. La acestea se adaugă dovada suportării cheltuielilor de înmormântare pe numele solicitantului, în original, actul de identitate al acestuia, precum și certificatul de deces al pensionarului sau asiguratului, în original și copie. În plus, pentru asigurați, mai este necesară o adeverință eliberată de angajator, care să ateste calitatea de asigurat la data decesului, precum și un raport de salariat REVISAL. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4136 secunde