Care sunt pașii pentru alegerea medicului de familie

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 30 Iunie 2020 170
Pentru a vă putea înscrie la un medic de familie trebuie să vă hotărâți, în primul rând, asupra medicului din partea căruia doriți să beneficiați de asistență medicală, întrucât asistența medicală primară se asigură numai prin intermediul acestuia. Potrivit reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate, imediat ce v-ați decis asupra medicului de familie care vă va acorda asistența medicală și care se află în relații contractuale cu CJAS veți face acestuia dovada că sunteți salariat.

Dacă medicul la care doriți să vă înscrieți este din alt județ decât cel în care lucrați sau locuiți, atunci, pe lângă cele de mai sus, va trebui să-i comunicați angajatorului sau instituției care vă plătește asigurarea de sănătate să transmită lista nominală la casa de sănătare în care se află cabinetul medicului pe care l-ați ales.

După aceea, este necesar să-i prezentați medicului la care vă înscrieți o copie după ordinul de plată sau după un document din care să reiasă că plata contribuției dumneavoastră se face către casa de asigurări din județul respectiv.

De precizat că niciun asigurat nu are dreptul de a figura pe listele a doi sau mai mulți medici de aceeași specialitate. În caz contrar, nu veți mai beneficia de nici unul din drepturile asiguratului, prevăzute în Legea asigurărilor de sănătate. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei