Caravana Națională "România fără gluten" ajunge și la Constanța

207
Caravana Națională

Articole de la același autor

Caravana Națională "România fără gluten", prima caravană națională de informare și testare privind boala celiacă va ajunge în data de 20 iulie și la Constanța. Aceasta este organizată de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), împreună cu un renumit supermarket din România, iar în orașul de la malul mării se va desfășura la hotelul "Bavaria Blu" din Mamaia. 
Cu această ocazie, atât localnicii, cât și turiștii vor avea prilejul de a lua parte la sesiunile de testare, care sunt destinate persoanelor care sunt incluse într-unul din grupurile de risc pentru boala celiacă. Organizatorii spun că testarea se realizează cu ajutorul testelor rapide "Biocard Celiac Test", iar rezultatul indică prezența sau absența anticorpilor anti-transglutaminază tisulară IgA, testul cel mai sensibil pentru boala celiacă.  


De precizat că pentru testare nu este nevoie de nici o pregătire prealabilă, dar este foarte important ca persoana testată să nu urmeze o dieta fără gluten. De ce? Pentru că alimentația fără gluten, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, poate duce la rezultate eronate ale testării. 


În ceea ce privește testarea, aceasta presupune o simplă înțepătură în deget și recoltarea unei mici picături de sânge. Rezultatul este gata în maxim zece minute, iar rezultatul este discutat împreună cu un medic.


De asemenea, oamenii vor putea participa la sesiunile de informare destinate pacienților diagnosticați cu boala celiacă, dar și publicului larg interesat de această patologie. În cadrul evenimentului se vor trata subiecte legate de bunul management al bolii celiace, de menținerea corectă a dietei fără gluten atât la copii, cât și la adulți, de igienă alimentară, dar și de sfaturi privind viața de zi cu zi a celiacului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde