Carantină totală, începând de astăzi! Restricții severe pentru persoanele vârstnice

1381
Carantină totală, începând de astăzi! Restricții severe pentru persoanele vârstnice - fondcarantinatotala-1585079588.jpg

Articole de la același autor

Lupta cu noul coronavirus devine din ce în ce mai complicată. Oamenii nu mai au voie să iasă din case, iar autoritățile scot armata pe străzi. Ne așteaptă câteva săptămâni grele, în care bătrânii vor trebui ajutați și în care spitalele vor trebui să facă față numărului mare de pacienți infectați.

România a intrat în carantină totală, pe perioadă nedeterminată. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, limitarea deplasărilor pentru toți cetățenii și interzicerea completă pentru cei care au mai mult de 65 de ani.

"Ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul «stăm acasă». Și, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, introducem restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă", a precizat președintele țării.

Astfel, începând de astăzi, nimeni nu mai are voie să iasă din casă decât dacă se duce la serviciu, la magazin, pentru alimente sau alte produse de strictă necesitate, la farmacie, pentru medicamente, sau la doctor. De asemenea, pot părăsi domiciliul persoanele care merg pentru a ajuta la cumpărături sau menaj vârstnici care sunt singuri. Înainte de a ieși din casă pentru unul din aceste motive, trebuie să completați "Declarația pe proprie răspundere", în care anunțați între ce ore veți fi plecați, unde vă duceți și scopul deplasării. Și nu uitați apoi să o luați cu voi. În cazul în care nu o aveți asupra voastră, riscați o amendă cuprinsă între 100 și 5.000 de lei.

Numărul persoanelor infectate la Constanța, ținut secret

Noile restricții vin în condițiile în care virusul se răspândește extrem de rapid. Ieri, la orele prânzului, la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, erau confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. De asemenea, erau înregistrate opt decese ale unor persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus, dar și cu boli cronice preexistente. De luni până marți, numărul cazurilor noi a crescut, practic, cu 186, în condițiile în care cu o zi înainte fusese 143.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 și 85 de ani. De asemenea, la Terapie Intensivă, sunt internați 16 pacienți, din care șase în stare gravă. Ceilalți pacienți se simt bine, iar 79 din totalul celor infectați au fost deja declarați vindecați.

În județul Constanța, autoritățile țin la secret numărul persoanelor infectate, însă, există informații că este vorba despre 37 de pacienți. De altfel, în Spitalul de Boli Infecțioase sunt internați 40 de pacienți. Alte 485 de persoane sunt în carantină și 4.763 în izolare.



Din păcate, la nivel național, 103 cadre medicale au fost diagnosticate cu Covid-19, cele mai multe în Suceava. Este vorba despre 43 de medici, 45 de asistenți medicali, 14 infirmieri și o îngrijitoare. Până ieri, la ora închiderii ediției, fuseseră prelucrate 12.624 de teste în întreaga țară, din care 461 în unități medicale private.
1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate în numai 24 de ore și 8.171 la linia Telverde - 0800/800.358, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ultima oră!

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, aseară, în cadrul unei conferințe de presă, că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieși din casă pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare.

"Va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa. Chiar ne impunem, ca obiectiv, să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacționeze cu alți cetățeni", a spus Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4334 secunde