CAPTIV DE 6 ANI ÎN APARTAMENT, pentru că scaunul cu rotile nu încape în lift. Nu poate fi ajutat, pentru că are pensie militară!

277
CAPTIV DE 6 ANI ÎN APARTAMENT, pentru că scaunul cu rotile nu încape în lift. Nu poate fi ajutat, pentru că are pensie militară! - untitled-1529395290.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin nu a mai ieșit din apartament de 6 ani. Are un handicap locomotor și scaunul cu rotile nu încape în liftul blocului. O ieșire în parc a devenit un lux pe care nu și-l permite. Vecinii nu sunt de acord să plătească pentru modificarea liftului, iar Primăria spune că nu-l poate ajuta.


Din cauza sistemului de închidere, ușile liftului nu permit accesul unei persoane în scaun cu rotile. Din acest motiv, unul dintre locatarii blocului nu a mai văzut lumina soarelui din 2012, când a paralizat. Ca să coboare de la etajul opt, singura modalitate este fie cu liftul, fie să fie purtat în brațe. Soția, și ea cu gradul doi de handicap, se mișcă doar cu ajutorul unui cadru.

Pentru ca tot acest calvar să se încheie ar fi nevoie de circa 6000 de lei pentru schimbarea ușilor, adică 130 de lei de la fiecare familie din bloc.

Asociatia de Locatari nu este dispusă să plătească, iar instanța i-a dat dreptate.

Nici Primaria nu poate ajuta, pentru că bărbatul are pensie militară și astfel familia are venituri peste medie.

Responsabilitatea este pasată de la unii la alții, deși legea este de partea persoanelor cu dizabilități, în astfel de cazuri.

Maria Cepoi a intentat proces României la CEDO și speră ca măcar această instanță să rezolve problema, scrie stiri.tvr.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3778 secunde