Canicula trimite bătrânii către secțiile de urgență

181
Canicula trimite bătrânii către secțiile de urgență - persoanevarstnice2-1502023884.jpg

Articole de la același autor

Canicula ne afectează pe toți, dar nu în egală măsură. Unele grupuri de persoane sunt mult mai afectate, precum copiii, femeile însărcinate, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronice. Specialiștii în promovarea sănătății își îndreaptă atenția, de această dată, către persoanele vârstnice cu afecțiuni cronice. Pentru a evita catastrofele ce pot fi provocate de caniculă și de disconfortul termic, persoanele în vârstă trebuie să creeze un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului.

"Este foarte important ca aceștia să se hidrateze corespunzător, cu apă plată sau apă cu proprietăți organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe, făcute în casă fără adaos de conservanți. Alimentația să fie predominant compusă din legume și fructe proaspete. Se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor ușor perisabile. Este interzis consumul de alcool și cafea în timpul caniculei", explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății.

De asemenea, specialiștii recomandă evitarea circulației în perioadele de vârf ale caniculei sau, dacă este absolut necesar, se va folosi îmbrăcăminte ușoară din materiale vegetale, precum și pălărie de protecție.

"Persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca, în aceste perioade, persoanele cu afecțiuni cronice, cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune, să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente. De asemenea, este importantă și menținerea cu rigurozitate a igienei personale și efectuarea a câte 3 - 4 dușuri pe zi", adaugă specialistul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde