Candidați mulți, posturi puține. Pregătiri pentru Rezidențiat

351
Candidați mulți,  posturi puține. Pregătiri pentru Rezidențiat - medicirezidenti2-1541181482.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 18 noiembrie, va avea loc examenul de rezidențiat. Concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Pe plan local, conducerea Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) a declarat că în centrul universitar Constanța s-au înscris la concursul național de rezidențiat un număr de 343 candidați, pe următoarele domenii: Medicină- 279, Medicină Dentară- 31 și Farmacie- 33.

Problema este alta: în județul nostru au fost scoase la concurs doar 156 de locuri pentru domeniul Medicină și 20 pentru Farmacie. Pentru acei tineri care doresc să devină medici dentiști, nu există posturi.

Pentru cei care au optat pentru Medicină, ei pot fi angajați, după promovarea examenului, pe secțiile de Pneumologie, Pediatrie, Cardiologie, Chirurgie Generală, Medicină Internă, Ortopedie și Traumatologie, Obstetrică-Ginecologie. Majoritatea posturilor sunt vacante în Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Ca noutate, anul acesta Ministerul Sănătății poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaților care la concursul de rezidențiat din sesiunea precedentă au fost declarați respinși, deși au obținut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației naționale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde