Trotuare refăcute, piste de biciclete, lumină noaptea, pe străzi

Când începe modernizarea stațiunilor Neptun și Olimp

464
Când începe modernizarea stațiunilor Neptun și Olimp - statiuni-1519149998.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă se lucrează de mai bine de doi ani la proiectul de reabilitare și modernizare a stațiunilor Neptun și Olimp, lucrările propriu-zise vor începe, cel mai probabil, în 2019. Deocamdată, proiectul a fost declarat eligibil de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cererea de finanțare pentru acest proiect fiind admisă, recent, în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară. 


Conform documentației, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din stațiune, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete. 


Atât în Neptun, cât și în Olimp, vor fi reabilitate și modernizate următoarele străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Totodată, se vor reface trotuarele și sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări pe străzile Scriitorilor, Gării, Plopilor și Aleea Steaguri. De asemenea, pe străzile Gării și Crinului vor fi amenajate piste de biciclete, iar la intersecția străzilor Gala Galaction, Ferdinand și Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier. 


"Pentru a ajunge în faza de implementare, un proiect trece prin mai multe etape. Este un volum de muncă enorm, pe care nimeni nu îl vede. Pentru un astfel de proiect, lucrăm aproape doi ani la documentele tehnice, evaluări, clarificări și toate celelalte etape premergătoare semnării contractului de finanțare", a explicat primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


El a mai spus că, potrivit estimărilor specialiștilor din cadrul primăriei, contractul de finanțare ar putea fi semnat în cursul lunii mai, iar lucrările în teren ar putea demara la începutul anului viitor, după parcurgerea etapelor de licitație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Februarie 2018
Stire din Economie : Industria turismului a fost pe val în 2017
Pagina a fost generata in 0.4601 secunde