Campanie în școli, la 43 de ani de la cutremurul din 1977!

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 05 Martie 2020 137
Au trecut 43 de ani de la fatidica zi de 4 martie 1977, când România a fost zguduită de un puternic seism, cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter. Urmările au fost devastatoare, la nivelul întregii țări înregistrându-se aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe afectate. 


Pentru a preveni urmările dezastroase ale cutremurelor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat, în 2015, campania națională „Nu tremur la cutremur”, care are scopul de a informa corect cetățenii cu privire la modalitățile prin care se pot proteja, în caz de seism. De la lansare, campania s-a derulat și la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, ai cărui specialiști au mers în școli și în alte structuri, pentru a împărtăși sfaturi și informații utile. 


La împlinirea a 43 de ani de la cutremurul din 77, ISU Dobrogea a fost alături de elevii Școlii Gimnaziale 12 „B. P. Hașdeu” din municipiul Constanța, unde s-a discutat despre măsurile în care trebuie să se procedeze la cutremur. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei