Campania „Adoptă un cățel!“: peste 150 de patrupede așteaptă să ajungă într-o familie!

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 24 Februarie 2020 136
Autoritățile locale îi încurajează pe iubitorii de animale să se alăture campaniei „Adoptă un cățel!”, căci în prezent peste 150 de câini comunitari așteaptă să facă parte dintr-o familie. „De la începutul anului au fost adoptați 146 de căței, 5 au fost revendicați de proprietar iar în acest moment Serviciul Gestionare Animale Abandonate are în lucru 20 de cereri de adopție”, au arătat reprezentanții Primăriei Constanța. 


Solicitările pentru adoptarea unui patruped se pot depune de îndată ce animalul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui de familia adoptatoare se poate face începând cu a opta zi lucrătoare, din momentul cazării. 


„Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare”, au mai arătat reprezentanții administrației locale. 


Pentru adoptarea unui câine, cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să prezinte un act de deținere a spațiului, din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, să facă dovada existenței resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor și să prezinte acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, dacă adoptă mai mult de doi câini. Totodată, patrupedele trebuie înregistrate, după adopție, în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân. 


„Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform OUG 155/2001”, au mai subliniat reprezentanții primăriei. 


Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213. Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate: luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10:00 - 14:00; joi, în intervalul orar:  09:30 - 17:30.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei