Călătoriți cu trenul în această perioadă? Iată ce trebuie să știți

129
Călătoriți cu trenul în această perioadă? Iată ce trebuie să știți - cfrcalatori-1498722454.jpg

Articole de la același autor

În condiții de temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, CFR Călători menține în circulație toate vagoanele și automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Pentru evitarea defectărilor în parcurs, instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă. Cu toate acestea, la temperaturi care pot depăși 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.


Pentru derularea traficului în condiții de siguranță, în condițiile avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. Pasagerii sunt rugați ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulație, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depășeșc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranța traficului feroviar, aplicată de majoritatea administrațiilor de cale ferată din lume, nu doar din România. 


Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă
Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm: să aibă o sticlă cu apă; să aibă medicația necesară în caz de nevoie; dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5316 secunde