Campania "Cuget Liber" – Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Câinii fără stăpân, clienți fideli ai supermarketurilor. "Până când vom avea străzile pline de potăi?"

2940

Articole de la același autor

Câinii maidanezi au pus stăpânire peste oraș. Oriunde am merge, întâlnim câini, de toate culorile și de toate mărimile. Unii sunt cuminți, alții agresivi… Cert este că în fiecare cartier se găsesc o grămadă de dulăi care patrulează peste tot, iar oamenii nu se mai simt deloc în siguranță, mai ales cei care au copii.



Am relatat în numerele anterioare ale cotidianului "Cuget Liber" că aceste patrupede au împânzit orașul și am detaliat, cu lux de amănunte, care este situația în toate cartierele. Mai nou, aceștia pot fi întâlniți și prin zona supermarketurilor, mai ales că pe acolo e rost și de mâncare. "Zilele trecute, când am fost cu soțul meu să fac piața, ne-au înconjurat vreo 3-4 câini. Inițial, m-am speriat, pentru că am crezut că mă vor mușca, dar după aceea am văzut că dau din coadă și se gudură pe lângă noi, ademeniți de mirosurile îmbietoare din sacoși, unde aveam mâncare. Problema este că nu ai de unde să știi dacă te mușcă sau nu și, oricum, chiar dacă nu sunt puși pe scandal, sunt prea mulți. Dacă acum un an, doi, erau mai puțini, acum nu mai ai loc să te miști de ei", ne-a declarat Adriana B., o constănțeancă.

"Unul se postase ieri tocmai la intrarea în magazin. Să calc pe el, nu alta. Mai grav este că, în momentul în care am vrut să-l gonesc, a și început să-și arate colții, deranjat de tupeul meu de a-l trimite la plimbare", a adăugat un alt cetățean.



Angajații magazinelor îi hrănesc


George M. face cumpărăturile foarte des și a observat că unii angajați, imediat ce termină masa de prânz, le aruncă resturile rămase maidanezilor care își fac veacul prin zonă, mai ales în parcare. "Și ieri după-amiază, când am fost la supermarket, am văzut o târlă de câini. Dădeau din coadă bucuroși la văzul resturilor de mâncare aruncate de către salariați. Pe unii dintre ei i-am remarcat și în urmă cu trei zile. Este adevărat, unii par prea letargici ca să reușească să sperie pe cineva, dar sunt și alții, mai fioroși, care par a fi puși pe scandal imediat ce te apropii de ei, apărându-și, teritoriul, chiar dacă acesta este, de fapt, un spațiu public în care ar trebui să te simți în siguranță și nu să te temi că rămâi fără pantaloni pe tine", a precizat bărbatul, indignat de prezența tot mai numeroasă a câinilor fără stăpân în municipiul Constanța.

Oricum, la un simplu tur și prin zona magazinelor de cartier se poate remarca fix aceeași situație. Nu există stradă unde să nu dai de un câine fără stăpân, iar dacă în zonă mai este și vreo carmangerie, atunci ei sunt cei mai fideli clienți.

În același timp, dacă nu sunt la vedere, asta nu înseamnă că nu există. Fiind atât de cald afară, mulți dulăi se pitesc ziua la umbra mașinilor parcate, la adăpost. Cum se spune, câinele nu pleacă de lângă sursa de mâncare. Pe scurt, animalul, unde i se dă de mâncare și este tolerat, acolo își face veacul. Deci, se poate afirma că în orașul de la malul mării, care este oraș turistic, este o puzderie de maidanezi. Toți acești câini, cu crotal în ureche sau fără, vor să ia și ei parte la viața orașului, așa că se plimbă peste tot. "Până când vom avea străzile pline de potăi? Câți oameni trebuie să fie mușcați pentru a se lua măsuri împotriva lor?", se întreabă locuitorii Constanței.

Xxx

În edițiile următoare, vom prezenta relatări ale constănțenilor, din diverse zone ale municipiului. De altfel, cetățenii sunt așteptați să împărtășească experiențele prin care au trecut, pe adresa redacției, [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4756 secunde