Cadastru gratuit pentru locuitorii din 14 localități din Constanța

1179
Cadastru gratuit pentru locuitorii din 14 localități din Constanța - cadastrucomunasursa2mnews-1582669655.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară va scoate la licitație, în aprilie, lucrările de cadastrare și înregistrare în cartea funciară pentru 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța. Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, astfel că populația nu va scoate niciun ban din buzunar. 


Reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) continuă, și anul acesta, procedurile pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, în cadrul proiectului "Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România". În consecință, în aprilie, urmează să fie scoase la licitație lucrările de cadastrare și înregistrare în cartea funciară pentru 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța. Este vorba despre Agigea, Amzacea, Castelu, Cobadin, Cuza Vodă, Deleni, Lumina, Mircea Vodă, Ostrov, Peștera, Saligny, Siliștea, Tuzla și Valu lui Traian. Suprafața vizată de lucrările de înregistrare sistematică este de aproximativ 120.000 de hectare. 


"Anul trecut, în județul Constanța, au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015 - 2023, aproape 3.000 de cărți funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța. În prezent, din totalul de 70 UAT-uri din Constanța, comuna Gârliciu este cadastrată în proporție de 100%, iar în alte 34 se desfășoară lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de unitate administrativă, cât și pe sectoare cadastrale", a afirmat Veronica Măndilă, reprezentant ANCPI. 


Reamintim că, anul trecut, ANCPI a lansat patru licitații pentru cadastrarea a aproximativ 400 de localități din cele 660 de comune, din 40 de județe. Toate urmează să fie cadastrate, integral, din fonduri externe nerambursabile.  


"În prezent, la nivelul țării, 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitație, dintre care 89 au deja contracte semnate și lucrările sunt în derulare, iar 60 sunt în curs de evaluare", a mai arătat Veronica Măndilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 August 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.571 secunde