Cabinetele stomatologice, saloanele, frizeriile și muzeele se redeschid, la 15 mai

460
Cabinetele stomatologice, saloanele, frizeriile și muzeele se redeschid, la 15 mai - fotofondcabinetelestomatologice-1588612329.jpg

Articole de la același autor

Starea de urgență va fi înlocuită, după 14 mai, cu stare de alertă, însă restricțiile încep să se ridice, pe rând. Nu vom putea călători încă, nu vom merge la mall, însă vom putea ieși să e relaxăm în aer liber, se vor redeschide cabinetele stomatologice, saloanele, frizeriile și muzeele. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, primele măsuri de relaxare.

Astfel, începând din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, va fi stare de alertă. Președintele a subliniat că încă există pericol foarte mare de răspândire a noului coronavirus, "însă, la un moment dat, trebuie să mergem mai departe". Așadar, relaxarea "pas cu pas" anunțată de Klaus Iohannis, începe pe 15 mai cu posibilitatea de a circula în interiorul localității de domiciliu fără a completa o declarație pe proprie răspundere. "Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenție, individuale! Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber", a precizat președintele țării. De asemenea, din 15 mai, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise și în transportul public în comun.



Condiții speciale și igienă maximă


Cabinetele medicale, saloanele și frizeriile, dar și muzeele se vor redeschide. "Vom avea, de exemplu, la dispoziție iarăși saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie, și așa mai departe. De asemenea, din 15 mai, se vor redeschide cabinetele stomatologice. Tot din 15 mai se vor redeschide muzeele. Dar toate, în condiții speciale de distanțare, în condiții de igienă, cu toții, repet, și o să o mai repet de câteva ori – cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise. De asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii", a subliniat Klaus Iohannis.

Sportivii de performanță vor putea să reînceapă antrenamentele, dar bazele sportive vor rămâne închise pentru amatori. "Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire - deci, pentru, atenție, sportivii de performanță. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Deci, cantonamentele, dar numai în condiții speciale, pentru profesioniști, nu se deschid pentru amatori", a avertizat președintele.

Totuși, măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile în carantină, cum este cazul comunei Cuza Vodă din județul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6971 secunde