Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți. "Mulți tineri vin, învață meserie și apoi pleacă"

707
1

Articole de la același autor

Dacă în anii trecuți tinerii păreau mai interesați să muncească, se pare că la acest moment, situația este din ce în ce mai proastă. Astfel, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți organizată, vineri, în județul Constanța, au fost disponibile 1.360 locuri de muncă, din care 40 le-au fost rezervate celor cu studii superioare.

La final, când reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) au tras linie, s-a stabilit că doar aproximativ 300 de participanți au trecut pragul campusului Universității "Ovidius" pentru a solicita angajare.

"Noi ii punem față în față pe angajatori și pe viitorii angajați. Mai departe, nu este treaba noastră ce se întâmplă", a declarat șeful AJOFM, Gheorghe Bușu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al agenției, Adelina Vlad,170 persoane au fost selectate în vederea angajării și 26 angajate pe loc.

Cele mai multe oferte au venit din partea Șantierului Naval Constanța (437), majoritatea pentru următoarele meserii: lăcătuș confecții metalice, sudori, tubulatori navali.

"Cele mai căutate locuri de muncă sunt cele de sudori. Problema este că mulți tineri vin, învață meserie și apoi pleacă", a declarat pentru "Cuget Liber", Ion Vâlceanu, inspector resurse umane.

Noutatea ediției, din acest an, al bursei, a fost participarea la eveniment a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și Inspectoratul de Jandarmi Județean.

"În luna ianuarie 2018, cele două școli de subofițeri- jandarmi vor organiza un concurs cu 700 de locuri, pentru acoperirea de personal. Condiția de bază este ca viitorii candidați să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani și se pune un accent foarte mare pe disciplină. Băieții trebuie să aibă minim 1,70, iar fetele, 1,65. Toți trebuie să fie neapărat absolvenți de liceu și să nu aibă semne vizibile care să se vadă la uniforma cu mânecă scurtă. Bineînțeles, ei vor avea de susținut și câteva probe sportive, urmând ca apoi să intre la proba scrisă, cu întrebări grilă în limba română și într-o limbă străină. Dosarele pot fi depuse până la data de 5 decembrie", a declarat maior Puiu Răzvan, de la Inspectoratul pentru Jandarmi Constanța.

Și ISU vrea să-și recruteze personal, pentru că pompierii sunt salvatorii noștri de zi cu zi.

"Este adevărat că aceasta este o meserie riscantă, dar noi venim mereu în sprijinul oamenilor și nu numai. Este nevoie să ne mărim efectivele, nu numai datorită faptului că înregistrăm o lipsă de personal, dar mai ales pentru că vrem să întărim această armă, vrem să avem cât mai mulți salvatori printre noi", a declarat plutonierul major ISU Anca Chiriță.

Ceilalți agenți economici le-au oferit celor interesați posturi de medici veterinari, electromecanici, faianțari, zidari, zugravi, muncitori necalificați, docheri mecanizatori, mecanici auto, șoferi, agenți vânzări, dispeceri, controlori, ingineri rețele electrice, lucrători comerciali, patiseri etc.

În plus, AJOFM a venit în sprijinul constănțenilor fără un loc de muncă și cu oferte de lucru prin rețeaua Eures, în Germania, Marea Britanie, Finlanda, Republica Cehă, Malta, Italia, Spania, Slovenia. Spre exemplu, un betonist în Germania este recompensat cu un salariu lunar de 3.200 euro pe lună, electrician în construcții- 2.856 euro, șofer de camion - 2.700 euro, iar un muncitor necalificat ca și culegător de căpșuni va primi 40 de euro pe zi. 

Comentează știrea

Aurelian
22 octombrie 2017
Neinteresat ?

Tienrii nu sunt interesati de un loc de munca. Tinerii sunt interesati si de satisfactia materiala, eu sunt un om cu pretentii, vreau sa ies in oras (macar 1 data pe satamana), sa imi platesc o chirie, sa am bani de niste haine, sa imi platesc si intretinerea si daca se poate sa am bani si de mancare dar din 1500 lei nu o pot face asa ca prefer sa muncesc in alta tara, sa imi vad de treaba mea si la sfarsit de an sa fiu multumit financiar de ceea ce imi arata banca :)

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Octombrie 2017
Stire din Social : Ce joburi  se mai caută
Pagina a fost generata in 0.6348 secunde