Bucurie în mișcare, la Constanța! Beatrice Olaru și Ivan Patzaichin se întâlnesc cu copiii, în Piața Ovidiu

330
Bucurie în mișcare, la Constanța! Beatrice Olaru și Ivan Patzaichin se întâlnesc cu copiii, în Piața Ovidiu - bucurieinmiscare1-1559326707.jpg

Articole de la același autor

Seria de evenimente Bucurie în Mișcare, organizată de Asociația 11even ajunge pentru prima dată în Constanța. Pe parcursul zilelor de 1 și 2 iunie, constănțenii și turiștii aflați pe litoral sunt așteptați cu mic cu mare în Piața Ovidiu, unde susținători ai mișcării din Constanța, asociații, ong-uri, cluburi sportive și autorități locale au pregătit un program divers și distractiv, cu activități care promovează un stil de viață sănătos. 


Evenimentul oferă constănțenilor posibilitatea de a interacționa cu doi dintre ambasadorii Bucurie în Mișcare, câștigătoarea Exatlon România, Beatrice Olaru, care are un atelier interactiv sâmbătă, 1 iunie, de la ora 17, și campionul olimpic Ivan Patzaichin, care se întâlnește cu publicul duminică, 2 iunie, de la ora 12.30. 


Și alte personalități care promovează mișcarea s-au alăturat festivalului. Este vorba despre Alexandru Valah, câștigătorul Ninga Warior, care va susține un antrenament, sâmbătă, de la ora 16, și Lazăr Iordache, inventatorul unei arte marțiale noi, practicată în 10 țări și recunoscută de asiatici, care va susține o demonstrație duminică, de la 14, și un atelier, de la 16.00.
În cadrul festivalului, copiii între cinci și 16 ani au ocazia să-și testeze înclinația nativă către un anumit sport, prin SportAnalytik. Dezvoltată în cooperare cu Universitatea Charles din Praga, metoda este utilizată în peste 16 țări la nivel mondial, pentru a-i ajuta pe copii să-și găsească sportul preferat. Înscrierile se fac la fața locului în amândouă zilele de festival, la cortul SportAnalytik. "Promovarea unui stil de viață sănătos este o prioritate în strategia noastră de responsabilitate socială și ne bucurăm să fim parte din festivalurile Bucurie în Mișcare,  pentru al cincilea an consecutiv. Copiii de toate vârstele descoperă prin joacă cât de importantă este mișcarea și, în plus, le oferim posibilitatea de a-și testa abilitățile pentru a afla ce sport li se potrivește", explică reprezentantul organizatorilor, Katharina Scheidereiter.


De asemenea, festivalul propune multiple activități interactive, precum dansuri, fitness, basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, tenis cu piciorul, badminton, volet, etc. Pe lângă deja tradiționalele clase de fitness pe ghete de sărituri, scoase "în stradă", în cadrul parteneriatului cu Kinga Sebestyen, fondatoarea Kangoo Club România, evenimentul va include și demonstrații de aikido, organizate cu sprijinul Fundației Române de Aikido Aikikai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7411 secunde