Brotăcei, zonă "fierbinte" a Constanței! "La ora prânzului, toată lumea uită de starea de urgență!"

3281

Articole de la același autor

Constănțenii "interpretează" restricțiile impuse de autoritățile centrale, ca măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, astfel încât să… nu îi consemneze prea mult la domiciliu!

Astfel se poate interpreta faptul că, în ciuda ordonanțelor militare în vigoare, încă sunt zone în municipiul Constanța extrem de aglomerate, în condițiile în care prin măsurile adoptate tocmai asta încearcă autoritățile să obțină: evitarea formării aglomerărilor!

Semnalam aceste aspecte într-o ediție anterioară, în urma unui periplu prin municipiul Constanța. În cursul zilei de vineri, cititorii "Cuget Liber" ne-au semnalat că în zona Brotăcei numărul celor ajung să iasă pe stradă este parcă în creștere, comparativ cu zilele anterioare. "Este parcă din ce în ce mai rău. Câteva zile, cât vremea a fost mai rece, nu a mai fost înghesuială. Dar cum s-a încălzit, este ca și cum nu ar fi nicio stare de urgență! Mai ales între orele 11,00 – 13,00, când pensionarilor li se permite să iasă din locuințe pentru cumpărături, se umple de persoane vârstnice. Ideea era, însă, din câte am înțeles noi, să își cumpere cele necesare pentru două – trei zile, nu să vină în fiecare zi să cumpere pâine. Ce rezolvăm în felul acesta?!", trage un semnal de alarmă un constănțean care domiciliază în cartierul Tomis Nord al municipiului Constanța.

În același timp, polițiștii precizează că zi de zi se fac controale pentru a se verifica respectarea restricțiilor și măsurilor de izolare la domiciliu și carantină. Astfel, de la intrarea în vigoare a ordonanțelor militare, la nivelul județului Constanța au fost aplicate aproximativ 2500 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproape 1,5 milioane de lei. Zilnic, sunt sancționați în jur de 300 de constănțeni care nu respectă restricțiile. "Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte toate prevederile ordonanțelor militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!", au arătat reprezentanții Instituției Prefectului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.723 secunde