Braconajul la sturion va putea fi denunțat online

176
Braconajul la sturion va putea fi denunțat online - braconaj-1480602285.jpg

Articole de la același autor

Un nou portal online va fi realizat în următorii patru ani, fiind o componentă din activitatea organizației WWF pentru conservarea ultimelor populații viabile de sturioni din Dunăre. Astfel, orice persoană care dorește să alerteze autoritățile în momentul în care apare o suspiciune de pescuit ilegal de sturioni va putea face acest lucru în deplină siguranță. În plus, se vor concentra pe întărirea capacității și informarea organismelor de control de la nivel național, dar și pe implicarea comunităților de pescari în conser-varea sturionilor.


România, Bulgaria, Serbia și Ucraina dețin, încă, singurele populații viabile de sturioni sălbatici din Europa, dar aceștia sunt astăzi la un pas de dispariție. Cauzele principale sunt pescuitul ilegal și comerțul ilegal cu caviar provenit de la sturionii sălbatici. Pentru a proteja sturionii sălbatici din Dunăre, WWF în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) im Forschung-sverbund Berlin e.V. derulează în perioada octombrie 2016 - decembrie 2020 proiectul Life+ "Conservarea sustenabilă a sturionilor din Dunăre prin prevenirea și reducerea braconajului și comerțului ilegal cu produse din sturion". 


Potrivit reprezentanților WWF, comunitățile de pescari vor fi implicate în conservarea sturionilor prin oferirea sprijinului în dezvoltarea și implementarea unor planuri de afacere care să ofere surse de venit alternative, prin asigurarea unei informări corecte a pescarilor de toate vârstele asupra importanței sturionilor. De asemenea, producătorii și comercianții de caviar și produse din carne de sturion vor fi informați despre legislația în vigoare ceea ce le va permite să evite introducerea pe piață a produselor ilegale de caviar și din carne de sturion. Va fi dezvoltat un portal online care ca veni în sprijinul fiecărui cetățean care dorește să alerteze autoritățile în momentul în care apare o suspiciune de pescuit ilegal de sturioni.



Interdicție până în 2021


În România, pescuitul comercial al sturionilor este interzis până în prima parte a anului 2021. Interdicția se aplică, de asemenea, și pentru vânzarea de produse, cum ar fi carne și caviar, provenite de la sturionii sălbatici din Dunăre. De asemenea, pescuitul sturionilor este interzis și în celelalte țări de pe coasta Mării Negre. Turcia a interzis pescuitul sturionilor sub 10 kg încă din 1958, iar din 1996 a fost interzis total pescuitul sturionilor. Interdicția este în vigoare și în Ucraina din 1996, în Georgia din 1967, în România din 2006 și în Bulgaria din 2011.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3357 secunde