"Bomba" din Piața Tomis III. Tone de carne stricată vândute în magazine fantomă. Patronul a fost reținut

601
Neregulile unui afacerist din Constanța au scos la iveală tone de carne expirată. Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța au documentat activitatea lui Răzvan Dimoftache, administratorul unei so-cietăți comerciale, din Constanța și au stabilit că bărbatul are un cumul de infracțiuni. 


Mai mult, la începutul lunii februarie, societatea solicitase la D.S.V.S.A Constanța anularea autorizațiilor de înregistrare sanitar veterinară pentru două puncte de lucru situate în Piața Tomis III Constanța, menționându-se în mod explicit că activitatea societății comerciale s-a închis. Lucrurile stăteau cu totul altfel, motiv pentru care, polițiștii împreună cu reprezentanții DSVSA au descins, miercuri, la șapte adrese. 


În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat documente contabile ale societății, alte înscrisuri, unități de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 euro și 3.950 lei. De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societății din Piața Tomis III Constanța a fost identificată carne expirată, nu mai puțin de trei tone. Aceasta a fost ridicată și predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată. 


Răzvan Dimoftache a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații. 


Oamenii legii spun că individul s-a sustras de la plata bugetului de stat, a falsificat ștampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparența de legalitate a cărnii și a produselor din carne cu care s-a apro-vizionat în calitate de reprezentant al S.C, a refuzat să pună la dispoziția organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecției fiscale. De asemenea, în urma efectuării unei percheziții domiciliare la sediul social al firmei au fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către Răzvan Dimoftache, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparențe de legalitate a provenienței mărfurilor (carne și produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat.


În același dosar mai sunt cercetate alte șase persoane. 


Întreaga acțiune a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4665 secunde