Bolnavii de cancer pot face radioterapie și la Constanța

1398
Bolnavii de cancer pot face radioterapie și la Constanța - radioterapie-1528390743.jpg

Articole de la același autor

Bolnavii care au nevoie de radioterapie au o nouă șansă la viață. Spunem acest lucru pentru că, zilele trecute, și-a început activitatea la Constanța "MedEuropa", primul centru de radioterapie care funcționează în regim de spitalizare de zi și utilizează echipamente de ultimă generație pentru tratarea pacienților cu cancer.

Centrul are sediul pe strada Ștefăniță Vodă nr. 30 și dispune de un accelerator liniar, un computer tomograf, precum și de echipamente de dozimetrie utilizate pentru calibrarea și verificarea periodică a calității iradierii.

Potrivit reprezentanților clinicii, până la sfârșitul anului în curs este programată instalarea celui de-al doilea accelerator liniar, cu aceleași performanțe ca și primul. Centrul medical dispune, de asemenea, de un salon destinat internărilor în spitalizare de zi necesar tratamentelor suportive și monitorizării afecțiunilor oncologice, precum și de cabinete pentru consultații de specialitate.

"În comparație cu alte acceleratoare care permit doar tehnici 3D conformațional cu distribuție omogenă a dozei, cu indicații limitate, folosite mai ales în radioterapia paliativă, Elekta Infinity, echipat cu colimatorul Agility, face posibilă radioterapia ghidată imagistic, utilizând cele mai moderne tehnici de iradiere IMRT/VMAT. Acest tip de radioterapie folosește o distribuție neomogenă a dozei, reduce timpul de tratament, asigură precizie sporită și reduce toxicitatea prin corectarea eventualelor modificări apărute la nivelul tumorii sau la nivelul organelor la risc. Aceste tehnici sunt utilizate pentru iradierea tumorilor din sfera ORL, torace, pelvis, craniu, unde tumora este aproape de un organ la risc foarte sensibil", a declarat dr. Cristian Barbu, directorul medical al "MedEuropa".

Centrul medical va putea trata prin radioterapie un număr de aproximativ 1.000 de pacienți noi oncologici pe an, iar prin asigurarea decontării radioterapiei de către Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, aceste tratamente vor fi gratuite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3003 secunde