Biocidele și materialele de curățenie, la verificat!

de Cuget Liber Marţi, 14 Ianuarie 2020 103
Biocidele și materialele de curățenie folosite în toate județele vor fi verificate în urma unei decizii a Ministerului Sănătății, după ce 36 de elevi și 4 adulți din Arad s-au intoxicat din cauza deratizării făcute în liceu și au ajuns la spital. Anunțul a fost făcut marți de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

36 de copii și 4 adulți din Arad au ajuns luni la spital cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecție și dezinsecție care s-ar fi făcut în sălile de curs de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrun" din Arad.

"După cum știți, încă de aseară echipa Ministerului Sănătății, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat și au trimis, deja a plecat și Andrei Baciu - secretar de stat în Ministerul Sănătății, este la Arad în acest moment. Este vorba despre 40 de persoane, dintre acestea 36 de copii și 4 adulți care s-au prezentat la UPU. Dintre aceștia sunt internați 14 stabili, care în cursul zilei de astăzi am înțeles că vor fi externați. Urmează să își facă ancheta în curs și DSP Arad și Corpul de control al ministrului. Deja astăzi, la ședința ministerului, domnul ministru Victor Costache a și dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curățenie în toate județele", a declarat marți secretarul de stat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

În noiembrie anul trecut, 3 oameni au murit în urma deratizării făcute într-un bloc din Timișoara.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei