Biciclete și stații de biciclete vandalizate în mai multe zone din oraș

216
Biciclete și stații de biciclete vandalizate în mai multe zone din oraș - bicicletesistatii-1571086581.jpg

Articole de la același autor

După ce 390 de biciclete au fost puse gratuit la dispoziția constănțenilor și a turiștilor începând cu luna mai a acestui an, au avut loc mai multe situații neplăcute. Astfel, până acum au fost vandalizate patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință, iar zilele trecute patru biciclete au fost sustrase din stații prin forțarea/tăierea sistemului de andocare. Trei dintre acestea au fost sustrase din stația de biciclete de pe strada Dispensarului și o alta din stația situată în parcul Tăbăcărie. De asemenea, două dintre ele au fost abandonate în parcul de la Gară și găsite de agenții de pază. 


Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au depus plângere penală pentru distrugere și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205. 


Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Cu acest card, utilizatorul poate să ridice, de la cele 22 de stații amplasate în oraș, o bicicletă. Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții:
- trebuie să fie înregistrați în sistem,
- să se încadreze în intervalul dintre 7.00 și 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00,
- echipamentul va putea fi ridicat și returnat de la orice stație de biciclete în regim self-service; 
- utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. 


Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.


Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puțin în perioada dintre 1 decembrie și 1 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3418 secunde